Κυριακή, 30 Μαρτίου 2008

Αλλάζει το σύστημα κρίσεων για τους αξιωματικούς



Φωτογραφία

Αλλαγές στο σύστημα κρίσεων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης . Εφόσον οριστικοποιηθούν οι τροποποιήσεις, θα πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός σχεδίου που έχει μελετηθεί τους τελευταίους μήνες, με κύριο στόχο τον μετριασμό των αντιδράσεων και την αποφυγή των δυσλειτουργιών που προκαλούνται στο στράτευμα κάθε χρόνο κατά την περίοδο των κρίσεων.

Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για τις αλλαγές αυτές μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Αναφέρθηκε στην «ψυχοφθόρο διαδικασία των κρίσεωνπου πρέπει να γίνονται και αποτελούν πολλές φορές έναν ανασταλτικό παράγοντα στη λειτουργία μας» και προσέθεσε ότι εξετάζονται οι τρόποι αποφυγής της ψυχοφθόρου διαδικασίας που υπάρχει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που μελετάται αφορά τη συνολική αξιολόγηση των στελεχών. Πέραν του σημερινού συστήματος μοριοδότησης των υπαξιωματικών και αξιωματικών, θα δημιουργηθεί και ένα συμπληρωματικό σύστημα, την ευθύνη και εποπτεία του οποίου θα έχουν εξειδικευμένοι και ειδικά εκπαιδευμένοι αξιωματικοί των κλάδων, οι οποίοι ενδέχεται να συγκροτήσουν ένα νέο σώμα. Κρίσιμες παράμετροι δεν θα είναι μόνον η επετηρίδα, αλλά και τα ειδικά προσόντα, ενώ θα προβλέπεται έγκαιρη ενημέρωση των αξιωματικών για τις επικείμενες προαγωγές και μεταθέσεις. Στόχος και ελπίδα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μεταξύ των άλλων να περιοριστούν τα κρούσματα παραπόνων για ειδική μεταχείριση στελεχών, τα οποία σημειώνονται κάθε χρόνο μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων.


"O σιωπών δοκεί συναινείν", [(qui tacet consentire videtur) (=όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί), κατά το ρωμαϊκό δίκαιο].

Δεν υπάρχουν σχόλια: