Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008

Για πρώτη φορά στα χρονικά οι αξιωματικοί συνδικαλίζονται

9/12/2005
Ίδρυσαν σωματείο με την επωνυμία "Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων"
Οι αξιωματικοί του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού τολμούν για πρώτη φορά να συνδικαλιστούν, ιδρύοντας σωματεία με την επωνυμία "Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων" που έχει έδρα την Αθήνα.
Την απόφαση σταθμό των αξιωματικών να συνδικαλιστούν έχει επικυρώσει με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ήδη οι συνδικαλιστές έχουν ξεκινήσει τις ενημερωτικές εκστρατείες για την πληροφόρηση των συναδέλφων τους σε όλη την Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα θα ξεκινήσουν από την Θεσσαλονίκη στις 14 Δεκεμβρίου και θα οδεύσουν προς τον Έβρο.
Οι πρώτες εκλογές του σωματείου θα πραγματοποιηθούν στις 11 Φεβρουαρίου 2006 και όπως τόνισε ο προσωρινός γενικός γραμματέας του σωματείου Υπσγός (ΤΥΤ) Ευστάθιος Καρβουνιάρης "σκοπός της ίδρυσης του σωματείου είναι μεταξύ άλλων οικονομικές διεκδικήσεις, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασιακού καθεστώτος. Θέλουμε όσοι συμμετέχουν στο σωματείο μας να συμμετέχουν με την καρδιά τους. Δεν πάμε σε απεργίες. Πολλοί συνάδελφοι βλέπουν αυτή την κίνηση της ίδρυσης τέτοιου σωματείου με φόβο αλλά και καρτερία. Ενώ από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία, αν και το γνωρίζει, δεν μας έχει ενοχλήσει".
Ως μέλη της Ένωσης μπορούν σύμφωνα με το καταστατικό να εγγραφούν με αίτησή τους οι "εν ενεργεία" Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των κλάδων ως και των Κοινών Σωμάτων φέροντες το βαθμό του ανθυπολοχαγού ή αντίστοιχων (ανθυποσμηναγού, σημαιοφόρου κ.α.) και ανωτέρω.
Οι ενδιαφερόμενοι αξιωματικοί για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον προσωρινό πρόεδρο του σωματείου υ/γό (ΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη στο τηλέφωνο 6974-365800 ή στον προσωπικό γ.γ. Υπσγό (ΤΥΤ) Ευστάθιο Καρβουνιάρη τηλ. 6937042315, ή στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων info@eaedyn.gr.
Α.Γ. - thrakikiagora

"O σιωπών δοκεί συναινείν", [(qui tacet consentire videtur) (=όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί), κατά το ρωμαϊκό δίκαιο].

Δεν υπάρχουν σχόλια: