Πέμπτη, 1 Μαΐου 2008

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι
Πρωτομαγιάτικο μήνυμα από τα συνδικάτα για λιτότητα και Ασφαλιστικό

Eurokinissi
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του 2007
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 30/04/08 11:00
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Δείτε το βίντεο...

Το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση για την πολιτική λιτότητας, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ακρίβεια και το Ασφαλιστικό στέλνουν τα συνδικάτα με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προειδοποιούν με κλιμάκωση του αγώνα, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε ταξικό εορτασμό.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί της Πέμπτης, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας. Νωρίτερα, το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων στην Καισαριανή και στο Πολυτεχνείο.

Στο μηνυμά της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν τη διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών και εργατικών τους δικαιωμάτων, την αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής των ανισοτήτων, της φτώχειας, της λιτότητας και της ακρίβειας.

Χωριστή συγκέντρωση και πορεία από το ΠΑΜΕ στις 10.30 στο Σύνταγμα. Στο μήνυμά του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους να γιορτάσουν ταξικά την Πρωτομαγιά, μακριά από όσους τους έφεραν στη σημερινή δεινή θέση, την ΕΕ, τις εθνικές κυβερνήσεις και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ανέχονται ή υλοποιούν την πολιτική λιτότητας.

Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκληση προς τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία, απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου οι διοικήσεις του ΕΚΘ και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).

Η συγκεντρωση θα πραγματοποιήθεί στις 10.00 στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα ακολουθήσουν ομιλίες και πορεία με κατάληξη το μνημείο του Εργάτη (Αριστοτέλους και Ολύμπου, στο πάρκο μπροστά στο ΕΚΘ).

Χωριστή απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Μια τρίτη συγκέντρωση διοργανώνεται επίσης την ίδια ώρα, στην Καμάρα από σχήματα εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Για να δείτε πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάντε κλικ εδώ.

Newsroom ΔΟΛ=======================================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν", [(qui tacet consentire videtur) (=όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί), κατά το ρωμαϊκό δίκαιο].

Δεν υπάρχουν σχόλια: