Σάββατο, 17 Μαΐου 2008

Όταν ήταν στην αντιπολίτευση . . . μια ξεχασμένη υπόσχεση;
Scripta manent.

============================================================================

» Ερωτήσεις - επερωτήσεις
» ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ αρ.πρωτ.ερωτ. 8711 17/4/2003

Πρός: ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Επειδή είναι καιρός πλέον η κυβέρνηση να αποβάλει τη μικρολογιστική σχετικά με τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επειδή η θέση των στρατιωτικών καθίσταται ακόμη δυσμενέστερη όταν δεν μπορούν εκφράσουν τις διεκδικήσεις τους, για να πετύχουν τη μισθολογική τους εξίσωση , με βάση ό,τι ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στην Πατρίδα μας.

Επειδή οι στρατιωτικοί είναι η κατηγορία των πολιτών που δεν μπορούν να αντιδράσουν και να «εκβιάσουν» με απεργίες, ακόμη κι όταν γνωρίζουν ότι αδικούνται από τις αποφάσεις των κυβερνώντων.

Επειδή πρέπει επιτέλους η πολιτική ηγεσία να συναισθανθεί το βάρος των ευθυνών της απέναντι στους ακοίμητους φρουρούς της πατρίδας μας και να μην αντιμετωπίζει «πρόχειρα» τα θέματα των στρατιωτικών, επειδή γνωρίζει ότι δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Επειδή το πρόβλημα των υπερωριών γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο για τη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν δεν χορηγείται ειδική αποζημίωση για απασχόληση πέραν του πενθημέρου της εβδομάδας στο στρατιωτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού αυτό ισχύει μόνο για το Στρατό Ξηράς.

Επειδή υποτίθεται ότι οι αποδοχές έχουν ρυθμισθεί κατά ενιαίο τρόπο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε το αίσθημα της αδικίας να κυριεύσει τους στρατιωτικούς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Γιατί δε χορηγείται ειδική αποζημίωση για υπερωριακή εργασία, για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες, αργίες και για νυχτερινή εργασία και στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας όπως χορηγείται στο Στρατό Ξηράς;

Κ. Υπουργέ,

Η «τυποποιημένη» απάντηση ότι «θα αποτελέσει, μεταξύ των άλλων, αντικείμενο επεξεργασίας και σε εύλογο χρόνο θα προωθήσει η κυβέρνηση τη ρύθμιση του ζητήματος» δεν ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των στρατιωτικών του Π.Ν. και της Π.Α. Περιμένουν καθαρή απάντηση στο ερώτημα: Γιατί μόνο στο Στρατό Ξηράς;

Αθήνα, 17 Απριλίου 2003

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
=====================================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν", [(qui tacet consentire videtur) (=όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί), κατά το ρωμαϊκό δίκαιο]।
English - Greek Technical Dictionary
scripta manent
(Latin). τα γραπτά μένουν (για να δηλωθεί η σημασία μιας γραπτής μαρτυρίας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: