Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2008

Σημεία Πολιτικού Λόγου No 17

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2007
Σύγχρονες, ευέλικτες και δυναμικές ένοπλες δυνάμεις
Η σημαντική γεωπολιτική θέση της Ελλάδας επιβάλλει στη Χώρα μας να ακολουθήσει διαδικασίες συνεχούς προσαρμογής και εκσυγχρονισμού, προκειμένου να συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό και καταλυτικό ρόλο στα γεγονότα τα οποία εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν έναν ιδιαίτερα δυναμικό και ευέλικτο οργανισμό, διαθέτοντας προσωπικό και μέσα υψηλών δυνατοτήτων. Αφενός εξασφαλίζουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο τη βεβαιότητα της ασφάλειας και σταθερότητας, και αφετέρου συνδράμουν διαρκώς στην κοινωνική αποστολή που έχουν.

======================================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν", [(qui tacet consentire videtur) (=όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί), κατά το ρωμαϊκό δίκαιο].

1 σχόλιο:

nasosgr είπε...

Κύριε Βουλευτά http://www.tatoulis.gr/

Παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον τις πολύ γενναίες παρεμβάσεις σας (επισημαίνουμε γενναίες για ένα κυβερνητικό βουλευτή με το αντίστοιχο πολιτικό κόστος) στη πολιτική ζωή του τόπου και τα μακροχρόνια άλυτα προβλήματα.

Η συνταγματική τάξη όπως έχει διαμορφωθεί στις ημέρες μας ΔΕΝ επιτρέπει ακόμη σε ένα αφανές τμήμα του Ελληνικού λαού να εκφραστεί. Ελπίζω με αυτή την παρούσα καταγραφή να ασχοληθείτε και με αυτό. Ο λόγος για τον Έλληνα στρατιωτικό ο οποίος δυστυχώς είναι συνταγματικά ανύπαρκτος και κοινωνικά ακαταχώρητος.

Μετά τους ένστολους συναδέλφους (Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικών, πυροσβεστικής) και τους Δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι απέκτησαν υπόσταση και λόγο κοινωνικό, όπως έχουν θεσμοθετήσει όλες οι σύγχρονες κοινωνίες που σέβονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι ένστολοι πολίτες των Ενόπλων Δυνάμεων μας παραμένουν δυστυχώς στην διακριτική ευχέρεια των εκάστοτε κυβερνώντων για την όποια αντιμετώπιση των δικαιωμάτων τους από τη Πολιτεία.

Τα προβλήματα πολλά και άλυτα επί σειρά ετών. Το τελευταίο όμως που έγινε με το «ασφαλιστικό μας» (εν κρύπτω και με συντάκτες στρατηγούς . . .χωρίς άλλη εκπροσώπηση) είναι πάνω από τα υγιή πολιτισμένα επιτρεπτά όρια και τα σαφώς δεοντολογικά συνταγματικά δικαιώματα που ισχύουν για όλους τους πολίτες. (εκτός από τους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων). Η αναγκαστική έξοδο μας από το στράτευμα το αποδεικνύει περίτρανα . . .

Οι απελπισμένες και με το φόβο των διώξεων κινήσεις για μια δημοκρατική έκφραση αντιμετωπίστηκαν ως :

α. ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

βλέπε 

http://www.eaedyn.gr/

β. Ακόμη και η προσπάθεια για Σύνδεσμο Συνεργασίας «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ», σύμφωνα με το αστικό δίκαιο είχε την ίδια κατάληξη. Βλέπε 

http://www.sysmed.gr/

Επειδή το θέμα είναι πολυσύνθετο και δαιδαλώδης παρακαλούμε για το ενδιαφέρον σας για μια τάξη φορολογούμενων πολιτών (ένστολων) η οποία αναφέρεται μόνον σε «κρίσεις» και σε παρελάσεις.
Η αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το διακύβευσα της εποχής μας.
Η πολιτεία πρέπει να δώσει τουλάχιστον μια έστω υποτυπώδη έκφραση στον Έλληνα χαμηλόβαθμο στρατιωτικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στις 23-6-08 θα συζητηθεί από τη δικαιοσύνη η παρακάτω :

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Αγαπητές συναδέλφισσες – Αγαπητοί συνάδελφοι
Σας γνωρίζεται ότι:
α. Την 23-5-2008 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Γαληνός Μπρης, κατέθεσε ενώπιον του Εφετείου Αθηνών (τμήμα πολιτικών ενδίκων μέσων) έφεση κατά της υπ΄ αριθμ. 1575/2008 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας), σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε το καταστατικό και αναγνωρίστηκε σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» - ΣΥΣΜΕΔ.
β. Την 29-5-2008, ο ίδιος ως άνω εισαγγελέας, κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τμήμα εκουσίας δικαιοδοσίας) αίτηση κατά του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ζητώντας την αναστολή εκτελέσεως της παραπάνω υπ΄ αριθμ. 1575/2008 αποφάσεως, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της εφέσεώς του, η συζήτηση της οποίας (αιτήσεως) προσδιορίστηκε ενώπιον τού αυτού δικαστηρίου κατά τη συνεδρίασή του της 23-6-2008 και ώρα 10.00΄ (Α/Α κατάθεσης δικασίμου 8, κτίριο 13, αίθουσα 101).
γ. Την 4-6-2008, ο προαναφερθείς εισαγγελέας, ζήτησε και έλαβε (την 6-6-2008) από την πρόεδρο υπηρεσίας [της αυτής ημερομηνίας (4-6-2008)] του Πρωτοδικείου Αθηνών, προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται προσωρινά, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, η ισχύς της προαναφερθείσης 1575/2008 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μέχρι και υπό τον όρο συζήτησης της ως άνω αίτησης ασφαλιστικών μέτρων..
Κατόπιν των παραπάνω, για δική σας κρίση, ανακοινώνεται ότι:
α. Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ», μέχρι την έκδοση τής, επί της παραπάνω ασκηθείσας εφέσεως, απόφασης.
β. Η προγραμματισθείσα, στο πνευματικό κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», του δήμου Χολαργού (δημαρχείο Χολαργού – οδός Περικλέους, αριθμ. 55), με κύριο ομιλητή τον καθηγητή εργατικού δικαίου κ. Μητρόπουλο Αλέξη, για την 8-6-2008 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30΄, εκδήλωση ανοικτού διαλόγου με θέμα «Ασφαλιστικό ζήτημα για τους ένστολους των ΕΔ και των ΣΑ. Κεκτημένα και εχέγγυα δίκαιης ανταπόδοσης εισφορών», αναβάλλεται.»
Κύριε Βουλευτά σας θέλουμε μαζί μας.