Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008

Ασφαλιστικό

"Αυτό το wiki στήθηκε για να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, παρέχοντας πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό (εκθέσεις, αναλογιστικές μελέτες) και σχετική βιβλιογραφία που δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεντρωμένη πουθενά στο διαδίκτυο. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε ιστολόγους και άλλους δημοσιογράφους".
====================================================================

Για τους στρατιωτικούς . . . τι ισχύει από το ασφαλιστικό ;

. . . βλέπε παρακάτω μια καταχώρηση από το διαδίκτυο . . .

"Είμαι ένας από τους 100άδες αξιωματικούς που υπέβαλλαν παραίτηση για λόγους αξιοπρεπείας και ευθιξίας. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο, πολυσύνθετο και δαιδαλώδες. Σας παραθέτω δύο προσωπικά blogs που αναφέρεται στο πρόβλημα των στρατιωτικών συναδέλφων και σε εμένα προσωπικά το οποίο όταν με αποστρατεύουν σε λίγους μήνες από τώρα θα μπορέσω να τα υπερασπιστώ και επώνυμα και μαχητικά.

Η συνταγματική τάξη όπως έχει διαμορφωθεί στις ημέρες μας ΔΕΝ επιτρέπει ακόμη σε ένα αφανές τμήμα του Ελληνικού λαού να εκφραστεί. Ελπίζω με αυτή την παρούσα καταγραφή να ασχοληθείτε και με αυτό.

Ο λόγος για τον Έλληνα στρατιωτικό ο οποίος δυστυχώς είναι συνταγματικά ανύπαρκτος και κοινωνικά «ακαταχώρητος».

Μετά τους ένστολους συναδέλφους (Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικών, πυροσβεστικής) και τους Δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι απέκτησαν υπόσταση και λόγο κοινωνικό, όπως έχουν θεσμοθετήσει όλες οι σύγχρονες κοινωνίες που σέβονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι ένστολοι πολίτες των Ενόπλων Δυνάμεων μας παραμένουν δυστυχώς στην διακριτική ευχέρεια των εκάστοτε κυβερνώντων για την όποια αντιμετώπιση των δικαιωμάτων τους από τη Πολιτεία.

Τα προβλήματα πολλά και άλυτα επί σειρά ετών. Το τελευταίο όμως που έγινε με το «ασφαλιστικό μας» (εν κρύπτω και με συντάκτες στρατηγούς . . .χωρίς άλλη εκπροσώπηση) είναι πάνω από τα υγιή πολιτισμένα επιτρεπτά όρια και τα σαφώς δεοντολογικά συνταγματικά δικαιώματα που ισχύουν για όλους τους πολίτες. (εκτός από τους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων). Η αναγκαστική έξοδο μας από το στράτευμα το αποδεικνύει περίτρανα . . .

Οι απελπισμένες και με το φόβο των διώξεων κινήσεις για μια δημοκρατική έκφραση αντιμετωπίστηκαν ως :

α. ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

βλέπε : http://www.eaedyn.gr/

β. Ακόμη και η προσπάθεια για Σύνδεσμο Συνεργασίας «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ», σύμφωνα με το αστικό δίκαιο είχε την ίδια κατάληξη.

Βλέπε : http://www.sysmed.gr/

Επειδή το θέμα είναι πολυσύνθετο και δαιδαλώδης παρακαλούμε για το ενδιαφέρον σας για μια τάξη φορολογούμενων πολιτών (ένστολων) η οποία αναφέρεται μόνον σε «κρίσεις» και σε παρελάσεις.

Η αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το διακύβευσα της εποχής μας.

Η πολιτεία πρέπει να δώσει τουλάχιστον μια έστω υποτυπώδη έκφραση στον Έλληνα χαμηλόβαθμο στρατιωτικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στις 23-6-08 θα συζητηθεί από τη δικαιοσύνη η παρακάτω

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» :

«Αγαπητές συναδέλφισσες – Αγαπητοί συνάδελφοι Σας γνωρίζεται ότι:

α. Την 23-5-2008 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Γαληνός Μπρης, κατέθεσε ενώπιον του Εφετείου Αθηνών (τμήμα πολιτικών ενδίκων μέσων) έφεση κατά της υπ΄ αριθμ. 1575/2008 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας), σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε το καταστατικό και αναγνωρίστηκε σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» - ΣΥΣΜΕΔ.

β. Την 29-5-2008, ο ίδιος ως άνω εισαγγελέας, κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τμήμα εκουσίας δικαιοδοσίας) αίτηση κατά του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ζητώντας την αναστολή εκτελέσεως της παραπάνω υπ΄ αριθμ. 1575/2008 αποφάσεως, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της εφέσεώς του, η συζήτηση της οποίας (αιτήσεως) προσδιορίστηκε ενώπιον τού αυτού δικαστηρίου κατά τη συνεδρίασή του της 23-6-2008 και ώρα 10.00΄ (Α/Α κατάθεσης δικασίμου 8, κτίριο 13, αίθουσα 101).

γ. Την 4-6-2008, ο προαναφερθείς εισαγγελέας, ζήτησε και έλαβε (την 6-6-2008) από την πρόεδρο υπηρεσίας [της αυτής ημερομηνίας (4-6-2008)] του Πρωτοδικείου Αθηνών, προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται προσωρινά, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, η ισχύς της προαναφερθείσης 1575/2008 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μέχρι και υπό τον όρο συζήτησης της ως άνω αίτησης ασφαλιστικών μέτρων..

Κατόπιν των παραπάνω, για δική σας κρίση, ανακοινώνεται ότι:

α. Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ», μέχρι την έκδοση τής, επί της παραπάνω ασκηθείσας εφέσεως, απόφασης.

β. Η προγραμματισθείσα, στο πνευματικό κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», του δήμου Χολαργού (δημαρχείο Χολαργού – οδός Περικλέους, αριθμ. 55), με κύριο ομιλητή τον καθηγητή εργατικού δικαίου κ. Μητρόπουλο Αλέξη, για την 8-6-2008 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30΄, εκδήλωση ανοικτού διαλόγου με θέμα «Ασφαλιστικό ζήτημα για τους ένστολους των ΕΔ και των ΣΑ. Κεκτημένα και εχέγγυα δίκαιης ανταπόδοσης εισφορών», αναβάλλεται

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η εκδήλωση τελικά έγινε με μικρή τελικά συμμετοχή, περίπου 200 άτομα (για το φόβο των εισαγγελέων) με την ευγενική ανάληψη των συναδέλφων του Λιμενικού σώματος.


Ο αγώνας μας είναι δημοκρατικά δίκαιος αλλά συνταγματικά «Αίολος». Δυστυχώς για τους στρατιωτικούς ισχύουν και σήμερα διατάξεις και νόμοι του ΣΠΚ, αντί των αντίστοιχων Συνταγματικών όπως επιβάλλεται δεοντολογικά να ισχύουν σε καιρό ειρήνης."

=====================================================================================

Παραθέτω τα δύο και κάποια άλλα από τα Links για ανάλογη ευαισθητοποίηση.

1. http://www.eaedyn.gr/
2. http://www.sysmed.gr/index.html
3. http://humanrightsarmedforcesgr.blogspot.com/
4. http://nasosgr-zangi.blogspot.com/
5. http://www.omhroi.gr/

====================================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν", [(qui tacet consentire videtur) (=όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί), κατά το ρωμαϊκό δίκαιο].

Δεν υπάρχουν σχόλια: