Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

Ανασχηματισμός χωρίς προσδοκίες

Μετά τις γιορτές τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τον αγιασμό των υδάτων ήλθε και η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος και ο Κωστάκης μας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό. Ένα ανασχηματισμό που έχει από όλα ως συνήθως ,έχει κερδισμένους, χαμένους αναβαθμισμένους κλπ.

Ένας ανασχηματισμός από τον οποίο ο μόνος που δεν είναι κερδισμένος είναι ο λαός, διότι έχουμε μια αλλαγή σε πρόσωπα και όχι σε πολιτικές. Ένας εντυπωσιασμός και τίποτε άλλο μπας και πειστεί η κοινή γνώμη ότι αλλάζουν όλα.


Οι αλλαγές που έκανε ο πρωθυπουργός δείχνουν ότι τίποτε δεν αλλάζει σε Οικονομία, Υγεία, Δημόσια τάξη, Περιβάλλον, Εξωτερική πολιτική, Άμυνα, εργασιακές σχέσεις.

Ένας ανασχηματισμός που ήλθε με επιβολή και όχι με την θέληση του πρωθυπουργού. Μετακινήσεις υπουργών από τον ένα τομέα στον άλλο μάλλον αμηχανία δείχνουν παρά να επιλύσουν προβλήματα. ‘Έμειναν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη, όλοι οι βαρόνοι ως πετυχημένοι (πλην Αλογοσκούφη),με τα οποία ο Καραμανλής θα πάει στις επόμενες εκλογές οι οποίες στη καλύτερη περίπτωση θα είναι σε ένα χρόνο από τώρα.


Ένας ανασχηματισμός προ πολλού αναγγελθείς , αφαιρέθηκαν από τους ενδιαφερομένους δυο-τρία ψεγάδια και τίποτε άλλο.


Η οικονομική πολιτική με την τοποθέτηση του Παπαθανασίου δεν αλλάζει , διότι ο κ Παπαθανασίου είναι ποιο ακραίος , διότι πρώτον η φιλολαϊκή πολιτική δεν είναι στις προθέσεις του και δεύτερον χρήματα δεν υπάρχουν, απεναντίας μαζί με τον Χατζηδάκη στο Υπουργείο Ανάπτυξης το οικονομικό επιτελείο γίνεται ακόμη ποιο φιλελεύθερο.


Η επανεμφάνιση Σαμαρά μετά από πολλά χρόνια ,μάλλον αφήνει ανυπεράσπιστο τον πολιτισμό της χώρας μας καθότι ποδοπατιέται βάναυσα είτε είναι στο τιμόνι ο Λιάπης είτε αυτός .

Εγκαταλείπετε κάθε μεταρρύθμιση στην παιδεία με την τοποθέτηση του λαλίστατου Σπηλιωτόπουλου, διότι ο χώρος αυτός θέλει κάποιο να λέει λίγα και να κάνει πολλά .


Συμπέρασμα είναι ότι παλαιά και καινούργια πρόσωπα στην κυβέρνηση θα επιδείξουν την ίδια πολιτική που ξέραμε μέχρι σήμερα εδώ και πέντε χρόνια.


Ο εντυπωσιασμός που επιχειρείτε με τον ανασχηματισμό δεν θα κρατήσει πολύ, θα έχει μικρή διάρκεια, ίσως και λίγες ημέρες…. leftis

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν", [(qui tacet consentire videtur) (=όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί), κατά το ρωμαϊκό δίκαιο].

Δεν υπάρχουν σχόλια: