Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

Ανοιξε το... πουγκί της παροχολογίας

Προεκλογικό άρωμα είχαν οι αναφορές του υπουργού Εθνικής Αμυνας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για επιδόματα και μισθούς

Προεκλογική παροχολογία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής της νέας ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της νέας ηγεσίας του ΓΕΑ βρήκε αφορμή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκης να προχωρήσει σε προεκλογική παροχολογία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της νέας ηγεσίας του ΓΕΑ βρήκε αφορμή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκης να προχωρήσει σε προεκλογική παροχολογία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο κ. Μεϊμαράκης, έχοντας αφορμή το φλέγον θέμα της φορολόγησης των επιδομάτων ως μέρος του μισθού των αξιωματικών, το οποίο μελετά η κυβέρνηση, υποσχέθηκε πως δεν πρόκειται αυτό να αφορά το ειδικό επίδομα επικινδυνότητας, το οποίο είναι γνωστό ως «πτητικό επίδομα».

Η φορολόγηση του πτητικού επιδόματος μειώθηκε από 15% πέρυσι σε 5% και ο κ. Μεϊμαράκης υποσχέθηκε πως σε περίπτωση που τα άλλα επιδόματα φορολογηθούν, όπως ο μισθός των στελεχών, αυτό θα παραμείνει ως έχει.

Με αυτήν την αφορμή ακολούθησε παροχολογία, καθώς έθιξε το θέμα του βασικού μισθού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και επανέφερε τη δέσμευση της ΝΔ το 2004 ότι θα καθιερώσει τη σχέση βασικού μισθού ανθυπολοχαγού προς τον βασικό μισθό του αντιστρατήγου ένα προς τρία.

Στις καλένδες
Αφού πέντε ολόκληρα χρόνια που η ΝΔ βρίσκεται στην εξουσία αυτή η πρόταση δεν υλοποιήθηκε ποτέ, επανέρχεται τώρα και πάλι ως πρόταση, αφού δεν φαίνεται να μπορεί να τύχει και υλοποίησης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υποστήριξε πως από την πλευρά του έχει καταθέσει τρία εναλλακτικά σενάρια στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να επιτύχει να θεσπίσει αναλογία 1/3 στους μισθούς ανθυπολοχαγού και αντιστρατήγου. Στόχος, είπε, είναι να μπορέσει να θεσμοθετηθεί μέχρι το τέλος του 2009.

O νέος αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας έθεσε ως προτεραιότητα της Πολεμικής Αεροπορίας την υψηλή ετοιμότητα των στελεχών «τόσο για την αντιμετώπιση των καθημερινών παραβάσεων-παραβιάσεων στο Αιγαίο, όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν ασύμμετρων απειλών». Αργά το απόγευμα έγινε στη Σχολή Ευελπίδων και η τελετή παράδοσης παραλαβής της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς από τον απερχόμενο αντιστράτηγο Δημήτριο Βούλγαρη στον νέο αρχηγό Φράγκο Φραγκούλη.

Ο κ. Φραγκούλης στην ομιλία του υποστήριξε: «Η διατήρηση και η βελτίωση της ποιότητας, που θα προτάξουμε έναντι της ποσότητας, αποτελεί για εμάς την πεμπτουσία των αποφάσεων και των προσπαθειών μας.
Επιβάλλεται η συνεχής ιεράρχηση προτεραιοτήτων και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στον μέγιστο δυνατό βαθμό, αλλά και η αναζήτηση της βέλτιστης λύσης ώστε με ελάχιστο δυνατό κόστος να παράγεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

Sourta-ferta

Δεν υπάρχουν σχόλια: