Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Κινητήρας από Super Puma εκλάπη από το Ελληνικό

Άγνωστοι έκλεψαν κινητήρα στρατιωτικού ελικοπτέρου Super Puma από το συνεργείο επισκευής του πρώην Κρατικού Αερολιμένα Ελληνικού.

Εκλάπη ο κινητήρας στρατιωτικού ελικοπτέρου Super Puma από το χώρο του πρώην Κρατικού Αερολιμένα Ελληνικού, μέσα από συνεργείο επισκευής και αποθήκευσης υλικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κλοπή πιθανολογείται ότι έγινε στο διάστημα από την Παρασκευή μέχρι σήμερα και έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί. Ο χώρος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, φυλάσσεται από στρατεύσιμους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έρευνες για την περίεργη κλοπή γίνονται από την Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοί, με ποιόν τρόπο και πότε άρπαξαν τον κινητήρα του ελικοπτέρου και πώς τον μετέφεραν από το συνεργείο όπου φυλασσόταν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Εισαγγελία Αεροδικείου Αθηνών, ενώ έχει διαταχτεί ΕΔΕ.

Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο διοικητής του ΚΕΑ

Με απόφαση του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου κ. Β. Κλόκοζα απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο διοικητής του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών, μέχρις ολοκλήρωσης των ερευνών, που διενεργούνται με αφορμή την κλοπή κινητήρα ελικοπτέρου Super Puma από το ΚΕΑ.
Από: sourta
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν", [(qui tacet consentire videtur) (=όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί), κατά το ρωμαϊκό δίκαιο].

Δεν υπάρχουν σχόλια: